Hoe kan ik bestanden opslaan?
Geplaatst door - NA - aan 05 March 2007 15:11
U kunt op verschillende manieren bestanden opslaan op de SimPC. Belangrijk en handig om te weten is dat u wordt aangeraden om de bestanden die u wilt opslaan in een soort map op te slaan. Een foto bijvoorbeeld opslaan in Foto's en een tekstbestand in Documenten.

Opslaan vanuit een e-mail:
  • Ga naar de functieknop 'Mail'.
  • Klik op de mail, waaruit u de bijlage wilt opslaan.
  • Onderin uw e-mail ziet u de knop Bijlage(n) opslaan in. Eerst selecteert u daarnaast in welke map de bijlage moet komen (bijvoorbeeld in Muziek of Documenten), dat doet u met behulp van het grijze pijltje. Als u een map heeft geselecteerd kunt u op de oranje knop 'Opslaan in' drukken. De bijlagen worden dan in de gekozen map opgeslagen.
Opslaan vanaf het internet:
  • Ga naar de functieknop 'www'.
  • Ga naar de internetpagina waarvan u een plaatje wilt opslaan.
  • Klik met de rechter muisknop op het plaatje.
  • U krijgt nu een grijs veld, waar onder andere in staat: 'Afbeelding opslaan als', klik hierop.
  • Klik vervolgens op de locatie waar u het bestand wilt opslaan.
  • Klik op openen.
  • Typ als u dat wilt een nieuwe naam in het witte balkje. Zorg er daarbij wel voor dat u de punt en het woordje gif (.gif) laat staan.
  • Druk op Ópslaan'.
Opslaan vanaf een extern apparaat:
  • Steek de USBstick voor of achter in de SimPC. Voor op de SimPC zijn twee ingangen voor de USBstick, achter zijn er vier.
  • De USBstick kan maar op een manier in de SimPC gestoken worden, dus als het niet direct lukt moet u de USBstick wellicht omdraaien.
  • Zet nu de SimPC aan.
  • Klik op Maak (u ziet dan staan: USB opslag sda 1(dat is uw stick)
  • Klik vervolgens het blauwe mapje Externe opslag aan.
  • Klik USB sda 1 aan.
  • Klik op het bestand dat in de computer moet met de rechter muisknop.
  • Kies voor de optie 'Kopiëren'.
  • Kies in het volgende scherm 'Bestanden', hier moet u op dubbelklikken. Dus: twee keer snel achterelkaar klikken met de linker muisknop.
  • Kies in het volgende scherm 'Documenten' of een andere map, wederom moet u hierop dubbelklikken.
  • Klik rechts onder op 'Kopiëren'.
  • Het bestand staat dan in de door u gekozen map

(125 stemmen)