Hoe kan ik contactpersonen in Bel blokkeren?
Geplaatst door - NA - aan 05 March 2007 15:39
U kunt een contactpersoon uit uw Skype-lijst net als een contactpersoon in Chat blokkeren, zodat deze geen contact meer met u kan zoeken. De persoon in kwestie ziet u niet meer online, ook al bent u dit wel. Het gevolg hiervan is dat de geblokkeerde persoon niet meer met u kan chatten of bellen.

Om een contactpersoon te blokkeren doet u het volgende:
  • U opent de functieknop 'Bel'.
  • U logt in met uw Skype gebruikersnaam en wachtwoord.
  • U ziet nu een overzicht van uw contactpersonen.
  • Om een contactpersoon te blokkeren beweegt u uw muis naar de betreffende contactpersoon. U klikt op de rechter muisknop en er verschijnt een nieuw menu met daarin de keuze 'Blokkeer contactpersoon'. U klikt eenmaal met uw linker muisknop op deze functie.
  • U krijgt nu de vraag of u zeker weet dat u deze contactpersoon wilt blokkeren. Weet u het zeker, klik dan op 'Ja'.
  • De contactpersoon is nu geblokkeerd.
De persoon in kwestie ziet u nu niet meer online, tenzij u de blokkering opheft. Dit doet u als volgt:
  • Om een contactpersoon te deblokkeren beweegt u uw muis naar het blauwe bolletje met de 'S' onder in beeld.
  • U klikt daar op 'Opties'.
  • U krijgt nu een menu, waarin u rechts ziet staan: 'Geblokkeerde personen'. Klik daarop.
  • U ziet nu een lijst met uw geblokkeerde contactpersonen.
  • Klik degene aan die u weer wilt toevoegen in uw lijst.
  • Ga nu met de muis naar beneden in het scherm en klik in het vierkantje voor de tekst: 'Voeg contactpersonen die ik deblokkeer weer toe aan mijn contactpersonenlijst'. Er komt een vinkje in.
  • Vervolgens klikt u op de knop rechtsboven in het scherm 'Deblokkeer geselecteerde personen'.
  • Om dit menu vervolgens weer te sluiten, klikt u op 'Sluiten'.
  • De contactpersoon is terug in uw lijst en kan weer contact met u opnemen.
(80 stemmen)