Kennisbank: Wachtwoord beheer
Wachtwoorden onthouden en beheren
Geplaatst door - NA - aan 05 March 2007 15:45
Op de SimPC zit een wachtwoordbeheerder die uw wachtwoorden kan onthouden voor bepaalde webpagina's. Wanneer u op een webpagina een wachtwoord invult, vraagt de wachtwoordbeheerder of u wilt dat het wachtwoord onthouden wordt. Dit wordt per webpagina gevraagd.
Indien u wilt dat u de vraag bij een webpagina niet meer krijgt, omdat u niet wilt dat het wachtwoord wordt onthouden, kies dan voor de mogelijkheid 'Nooit voor deze website'. Wanneer u kiest voor 'Niet Nu' zal het wachtwoordbeheer bij een volgend bezoek aan dezelfde website u wederom vragen om het wachtwoord te onthouden.

Als u nooit wilt dat een wachtwoord wordt onthouden, kunt u dit instellen in uw voorkeuren. Dit doet u als volgt:
  • Klik op de functieknop 'WWW'.
  • Klik vervolgens in de grijze balk op 'Bewerken' en vervolgens op 'Voorkeuren...'.
  • U krijgt een nieuw menu. Klik in dit menu op 'Beveiliging'.
  • Zet het vinkje voor 'Wachtwoorden voor websites onthouden' uit. Dit doet u door op het vierkantje ervoor te klikken.
Wilt u alle wachtwoorden die tot nu toe zijn opgeslagen verwijderen, dan doet u dit als volgt:
  • Klik in hetzelfde menu op 'Wachtwoorden tonen'.
  • U ziet nu een overzicht van alle opgeslagen wachtwoorden.
  • U kunt ze een voor een verwijderen door op de webadressen te klikken en dan op 'Verwijderen' onderaan het menu te klikken.
  • U kunt ze ook allemaal in een keer verwijderen, door direct op de knop 'Alle verwijderen' te klikken. Bedenk wel goed dat u dan op alle webpagina's zelf opnieuw uw wachtwoord moet invullen!
(86 stemmen)