Hoe sta in een pop-up toe op een webpagina?
Geplaatst door - NA - aan 06 March 2007 16:53
Pop-ups zijn opkomende pagina's die automatisch worden geopend bij bijvoorbeeld het openen van een nieuwe pagina. Pop-ups komen vaak ongewenst, omdat ze zomaar op uw beeldscherm verschijnen zonder dat u dat wilt. Daarom is er standaard in de internet browser een blokkering ingesteld om dit tegen te gaan.

Het kan natuurlijk zo zijn dat er sommige pagina's zijn waarbij u die pop-ups nodig hebt, bijvoorbeeld om een formulier in te vullen. Als er een pop-up wordt geblokkeerd krijgt, u hiervan een melding in uw scherm en kunt u de instructies opvolgen. Om pop-ups voor een website toe te staan, moet u naar het menu bovenin uw scherm van de internet browser.
  • Om eerst uw internet browser te openen klikt u op de functieknop 'WWW'.
  • Klik op 'Bewerken'. In het menu wat dan verschijnt kiest u 'Voorkeuren'.
  • Vervolgens klikt u 'Inhoud' aan, een knop met een wereldbol.
  • U ziet nu dat de 'Pop-upvensters blokkeren' aangevinkt is. Deze kunt u geheel uitvinken, maar dit raden wij u af. Anders worden namelijk alle pop-ups doorgelaten.
  • SimPC raadt u aan om op 'Uitzonderingen...' te klikken. U krijgt vervolgens een balk waarin u het adres van de website kunt invullen, van welke u de pop-ups wilt toestaan. Als u klaar bent drukt u op de knop 'Toestaan' en de popups worden doorgelaten.
  • Vervolgens sluit u de menu's door op 'Sluiten' onderaan de pagina te klikken.
(96 stemmen)