Kennisbank
Hoe typ ik speciale tekens op het toetsenbord?
Geplaatst door - NA - aan 06 March 2007 17:06
Met behulp van de accent-toets kunt u gemakkelijk speciale tekens invoegen in uw documenten. U vindt deze knop op het toetsenbord tussen de (windows) Start-toets en de Control (ctrl) toets aan de rechterkant. De knop erboven is de shift-toets.

Toets na elkaar de volgende combinaties in voor een speciaal teken:
ToetscombinatieResultaat
accent-toets ' (apostrof) eé
accent-toets ^ (circonflexe) eê
accent-toets " (trema) eë
accent-toets ` (accent grave) eè
accent-toets a aå
accent-toets ~ (tilde) nñ
accent-toets / (slash) oø
accent-toets s sß
accent-toets , (komma) cç
accent-toets a eæ
accent-toets t hþ
accent-toets - dđ
accent-toets ? ?¿
accent-toets ! !¡
accent-toets e =
accent-toets L -£
accent-toets c /¢
accent-toets y =¥
accent-toets + -±
accent-toets - :÷
accent-toets x x×
accent-toets / uµ
accent-toets o c©
accent-toets O R®
accent-toets o s§
accent-toets x o¤
accent-toets 0 *°
accent-toets . .˙

(220 stemmen)
Dit artikel heeft me geholpen
Dit artikel heeft me niet geholpen

Reacties (2)
H.Visser
12 June 2008 21:04
Graag zou ik nog meer speciale tekens willen gebruiken, zoals:
een tweetje en een drietje in: vierkante meter, kubieke meter.
Verder: accolade, paragraaf, een pijltje naar links en naar rechts.
Zou fijn zijn!

In open office kunt u deze tekens vinden door op INVOEGEN/ SPECIALE TEKENS te klikken.
^^
24 February 2011 15:26
Inderdaad, via invoegen, symbolen kan je teken toevoegen. maar ik snap (accent-toets) niet..? wat is dat?
groeten.
Plaats een reactie

Volledige naam:
E-mail: