Webcam testen
Geplaatst door - NA - aan 14 March 2007 16:03
U kunt uw webcam gebruiken (en testen) binnen het programma 'Chat'.
  • Klik op de functieknop 'Chat'.
  • Als u een gebruikersnaam en wachtwoord heeft, kunt u inloggen en chatten met contactpersonen.
  • Wanneer u in gesprek bent met een van uw contactpersonen, ziet u een klein plaatje van een webcam in uw taakbalk staan.
  • Tijdens zo’n chat heeft u een klein plaatje van een webcam in uw taakbalk staan.
  • Klik hierop om een webcamsessie te starten, u activeert nu uw webcam.
Naast het gebruik van de webcam bij het chatten, kunt  u de webcam ook testen door er een schermafbeelding mee maken. De schermafbeelding is het plaatje dat links bovenin staat, naast de tekst 'Mijn status' en uw naam. Dit plaatje is voor mensen in uw contactenlijst ook zichtbaar.
  • Klikt u met de linker muisknop op het plaatje.
  • U ziet een menu met de optie 'Schermafbeelding wijzigen...' Klik op deze optie.
  • U komt nu in de afbeeldingenbrowser. Hier kunt u een nieuwe afbeelding kiezen, maar u heeft rechts bovenin ook de knop 'Webcam-foto'. Klik hierop.
  • Uw webcam wordt geactiveerd en u ziet nu de beelden verschijnen.
Mocht de webcam niet werken, dan zou het zo kunnen zijn dat er nog geen plug-ins geselecteerd zijn. Dit doet u als volgt:
  • Klikt op 'Account'.
  • Klikt u vervolgens op 'Plug-ins selecteren'.
  • U komt nu in een scherm om plug-ins te activeren.
  • Kiest u aan de linkerzijde de 'Cam Shooter'.
  • Deze plug-in staat standaard uit, en kunt u activeren door op de knop 'Activeren' te klikken.
  • De tekst van deze knop veranderd van Activeren naar Deactiveren en u kunt het scherm sluiten door middel van de knop 'Sluiten'.

(113 stemmen)