KPN Experiabox problemen?
Geplaatst door - NA - aan 14 March 2007 16:46

Sommige SimPC gebruikers overwegen over te stappen of zijn overgestapt op een gecombineerd internet en bellen abonnement van KPN zoals "InternetPlusBellen", "surfen & bellen" en "SlimBellen". Deze abonnementen maken gebruik van een ander ADSL modem dan die bij het standaard SimPC ADSL abonnement wordt bijgeleverd, namelijk een modem van het type Experiabox.

De Experiabox veroorzaakt bij verschillende SimPC gebruikers problemen. Veel gehoorde klachten zijn een internetverbinding die spontaan verbreekt of een trage internetverbinding op bepaalde momenten van de dag. Helaas biedt KPN momenteel nog geen oplossing voor deze problemen.

Wij adviseren u derhalve momenteel niet over te stappen naar een Internet+Bellen, Surfen&Bellen of SlimBellen abonnement.

Mogelijke/tijdelijke oplossing
Mocht u op dit moment dergelijke klachten ondervinden is er een tijdelijke oplossing mogelijk. U kunt de IP adressen die het modem nodig heeft voor de communicatie met SimPC-server vast instellen op uw SimPC. In het toegangscherm van uw SimPC klikt u op de knop "Instellingen". U komt nu in de netwerkinstellingen van de SimPC terecht. Klik allereerst op 'Automatische een IP adres laten toewijzen' zodat het vinkje verdwijnt.

Voor de zilveren Experiabox vult u vervolgens de volgende IP adressen in:

IP192.168.2.201
Subnetmask255.255.255.0
Gateway192.168.2.1
DNS server 1195.121.1.34
DNS server 2195.121.1.66

Voor de zwarte Experiabox vult u de volgende IP adressen in:

IP192.168.1.201
Subnetmask255.255.255.0
Gateway192.168.1.254
DNS server 1195.121.1.34
DNS server 2195.121.1.66

U dient er rekening mee te houden dat indien KPN besluit zijn netwerk aan te passen, de internetverbinding mogelijk niet meer werkt. In dat geval dient u deze instellingen terug te zetten door een vinkje voor 'Automatische een IP adres laten toewijzen'.

(490 stemmen)
Dit artikel heeft me geholpen
Dit artikel heeft me niet geholpen

Reacties (1)
P.A. Burghoorn
16 March 2007 15:53
Ineens werkte een kleine week geleden mijn internetverbinding ook niet meer.
Hierna heb ik de SIMservice gebeld en deze wisten van de KPNverandering bij Internet plus bellen met de experiabox en konden mij stap voor stap op afstand helpen met het invoeren van de nieuwe gegevens.
Prima service !!!