Kennisbank: Websurfen
Waarom speelt de video op webpagina xxx niet?
Geplaatst door - NA - aan 24 April 2007 13:59
Het bekijken van video's op het web is tegenwoordig zeer populair. Veel websites bieden bijvoorbeeld nieuwsfragmenten, grappige home videos en complete TV series aan op internet. Er zijn vele methoden om filmpjes over het internet te sturen (dit heet streamen). SimPC probeert zoveel mogelijk methoden te ondersteunen maar in de praktijk blijkt dat lastig te zijn.

In sommige gevallen biedt een website u de keuze welke verstuur methode gebruikt wordt en welke kwaliteit het beeld krijgt (en welke bandbreedte benodigd is). In de meeste gevallen raden wij u aan de 'Windows Media' methode te gebruiken. Mocht dit echter niet werken, dan kan u de Realmedia methode proberen. De kwaliteit kunt u in de meeste gevallen op 'High' zetten. Echter High Definition video werkt meestal niet op de SimPC.

Bepaalde video's op het web spelen op de SimPC maar een paar seconden af. Meestal worden er dan twee video-streams na elkaar afgespeeld. Helaas kan de SimPC daar momenteel nog niet mee overweg. U zult in deze gevallen bijvoorbeeld alleen de reclame video zien, maar niet de rest. De populaire website www.nu.nl (http://www.nu.tv/) gebruikt helaas deze methode, waardoor u de nieuwsberichten niet te zien krijgt.

SimPC is druk bezig met het zoeken van een oplossing voor dit probleem. Deze oplossing zal, zoals u van ons gewend bent, automatisch op uw SimPC worden gezet. Indien u meer informatie wilt, laat dan een bericht achter via 'Voeg opmerking toe'.
(95 stemmen)
Dit artikel heeft me geholpen
Dit artikel heeft me niet geholpen

Reacties (1)
Silverlight
11 November 2010 18:01
Gaarne zou ik ook de mogelijkheid krijgen om met "Silverlight" een web pagina af te spelen. Met name de veel gewenste RTL gemist site heeft deze nodig. Nu niet mogelijk.
Mvg C Stofmeel
Plaats een reactie
 
 
Volledige naam:
E-mail:
Reacties:
Help Desk Software by Kayako case