Spellingscontrole voor vreemde talen toevoegen aan openoffice
Geplaatst door - NA - aan 24 April 2007 15:09
Om een Engelse, Duitse, Franse of Friese spellingscontrole aan OpenOffice toe te voegen, dient u altijd eerst dit besteand te downloaden:
OOoDIC
  • Als u dit bestand aan klikt, opent zich een nieuw scherm. Daar klikt u op Bestand. Er verschijnt een scherm waarop staat 'Bestand opslaan in map' u kiest hier voor de map:  /Computer/Bestanden/Documenten
  • Wanneer dit niet al in het scherm staat, kunt u deze map met behulp van de pijltjes naar boven en naar beneden opzoeken.
  • U klikt hierna op OK.
  • U gaat vanzelf naar een nieuw scherm om het bestand daadwerkelijk op te slaan. Ook hier klikt u op OK.
Ga nu naar de functieknop 'Maak'
  • Klik dan op het blauwe mapje 'Bestanden'.
  • Klik vervolgens op het blauwe mapje documenten.Klik op het bestand DicOOo.sxw
  • OpenOffice word nu gestart.
  • Klik op de knop Macro's inschakelen.
  • Klik in het document op de grijze knop DicOOo Starten.
  • Vervolgens klikt u op 'Doorgaan'.
  • U komt in een scherm met bovenaan de knop 'Lijst Ophalen', klik hierop.
  • Vervolgens zoekt u met het pijltje naar de taal die u toe gaat voegen.
  • Klikt op deze taal, deze wordt blauw.
  • U klikt nu op 'Doorgaan' en krijgt vervolgens nog drie schermen. U mag in deze schermen telkens op 'Doorgaan' klikken.
  • Klik vervolgens op 'Voltooid'.
  • U kunt nu OpenOffice sluiten door op 'Bestand' bovenin de werkbalk te klikken.
  • Vervolgens klikt u hier op 'Sluiten'.
Om nu een document in een andere taal op spelling te controleren gaat u in OpenOffice bovenin de werkbalk naar 'Extra' en klikt hierop.
  • Vervolgens klikt u op 'Opties'.
  • U krijgt dan een lijstje met opties. Klik op het plusje naast 'Taalinstellingen'.
  • Wanneer u hierop geklikt heeft, klikt u op 'Talen'.
  • Nu ziet u in het midden van de pagina 'Standaardtalen van de documenten' staan.
  • Daaronder staat 'Westers'. Hiernaast gaat u de taal veranderen.
  • U klikt op het pijltje om een nieuwe taal voor het document in te stellen.
  • U kunt kiezen uit alle talen waar een vinkje met abc voor staat, dit zijn namelijk de talen die u eerder hebt toegevoegd.
  • Als u niet wil dat de SimPC voortaan alle documenten in deze taal controleert, dan kunt u een vinkje zetten bij 'Alleen voor het huidige document'. Dat doet u door op het vierkantje voor deze tekst te klikken.
  • Klik vervolgens op OK u bent nu terug in uw document.
  • Door op de toets F7 bovenaan uw toetsenbord te drukken, zal er een spellingscontrole uitgevoerd worden in de taal die u geselecteerd heeft.

(85 stemmen)