Wat betekent Wi-Fi?
Geplaatst door - NA - aan 23 November 2007 08:12
Wi-Fi staat voor Wireless Fidelity. Bij draadloos internet wordt gebruik gemaakt van de standaard Wi-Fi techniek, ook wel WLAN (Wireless Local Area Network) genoemd. Deze techniek maakt het mogelijk dataverkeer met snelheden van 11 Mbps tot maximaal 54 Mbps via radiogolven te transporteren van een basis(zend)station naar een ontvanger met een zogenaamde wireless (Wi-Fi) kaart.

Via Wi-Fi kunt u eenvoudig toegang krijgen tot breedbanddiensten zonder gebonden te zijn aan kabels of draden. Het signaal dat van de ene computer naar de andere wordt verzonden, is digitaal en wordt gecodeerd volgens het IEEE 802.11 protocol. Dit is een internationale norm voor het versturen van een digitaal signaal door de lucht.
(161 stemmen)