Hoe werkt draadloos internetten via ADSL?
Geplaatst door - NA - aan 23 November 2007 08:17
Als in uw huis of kantoor een ADSL-aansluiting is aangelegd, kunt u draadloos internetten via ADSL met een WLAN. Een WLAN is de zender en ontvanger van het internet. Het basisstation voor het WLAN kan geïntegreerd zijn met het ADSL-modem.

Om  gebruik te kunnen maken van wireless (draadloos) internet, dient u te beschikken over een SimPC draagcomputer.
Voor SimPC bureaucomputers kan eventueel, als u geen gebruik wilt maken van de kabels, als alternatief een zogenaamde DLAN-adapter aangesloten worden.

Het ADSL-wireless modem heeft naast de draadloze verbinding ook een of meerdere ethernet-uitgangen, zodat PC's via een ethernet-kabel ook rechtstreeks op het modem kunnen worden aangesloten.
(149 stemmen)