Hoe kan ik bestanden kopiëren en verplaatsen?
Geplaatst door - NA - aan 05 March 2007 15:02
U kunt desgewenst bestanden kopiëren of verplaatsen:
  • U gaat naar 'Maak'.
  • In 'Maak' klikt u op het blauwe mapje bestanden.
  • Vervolgens kiest u het mapje waaruit u bestanden wilt kopiëren of verplaatsen (bijvoorbeeld Documenten of Muziek).
Hier kunt u een of meerdere bestanden kopiëren of verplaatsen. U gaat ze hiervoor eerst selecteren, dat werkt als volgt:
  • Houd de Ctrl (control) toets ingedrukt. Deze vindt u links onder op uw toetsenbord.
  • Klik vervolgens op de bestanden die u wilt kopiëren of verplaatsen, terwijl u de ctrl-knop ingedrukt houdt.
  • Deze bestanden zijn nu grijs.
  • Laat de ctrl-knop los.
  • Klik op de geselecteerde bestanden en houdt de muisknop ingedrukt!
  • 'Sleep' de bestanden naar de map waarin deze moeten komen: beweeg de muispijl naar de betreffende map en de bestanden bewegen mee.
  • Laat de muisknop los zodra uw muispijl boven de betreffende map staat.
  • De SimPC vraagt nu of u de bestanden naar deze map wilt kopiëren of verplaatsen: klik met de muispijl op de gewenste keuze. (wanneer u voor kopiëren kiest staan de bestanden zowel in de nieuwe map, als op de oude lokatie. Kiest u voor verplaatsen, dan staan ze na de actie alleen nog in de nieuwe map).
  • De SimPC vraagt of u zeker bent van de actie die u wilt doen: maak hierin een keuze en klik met de muispijl op de gewenste keuze.
Als u de bestanden terug wilt plaatsen in de map waar ze eerder stonden, werkt dit als volgt:
  • U selecteert opnieuw de bestanden, zoals hierboven beschreven.
  • 'Sleep' de bestand(en) nu naar het pijltje voor de tekst 'terug' (links bovenin het scherm).
  • U kunt opnieuw kiezen of u de bestanden wilt kopiëren of verplaatsen. Klik met de muispijl op de gewenste keuze en de bestanden staan weer op de oude locatie.
(119 stemmen)