Kennisbank: Internetbankieren
Doen banken voldoende aan beveiliging van internetbankieren?
Geplaatst door - NA - aan 23 November 2007 09:04
De Nederlandse banken investeren jaarlijks vele miljoenen euro's in de veiligheid van hun producten en systemen. Zij zijn voortdurend bezig om de veiligheid  te vergroten. Internetbankieren is echter een verantwoordelijkheid van banken én consumenten.

Uw eigen verantwoordelijkheid voor veilig internetbankieren neemt u als volgt:
  • Houd uw inloggegevens altijd geheim. Ze zijn strikt persoonlijk.
  • Geef uw pinpas nooit mee aan anderen en houd de pincode geheim.
  • Controleer de verzendlijst goed voordat u de transacties definitief verzendt.
  • Log uit na het internetbankieren en sluit uw browser.
  • Controleer de tijd en datum waarop de laatste keer is ingelogd.
  • Controleer uw bankafschriften op verdachte geldopnames en overschrijvingen. Meld onjuiste of vreemde overboekingen bij uw bank.

(112 stemmen)