uitleg betekenis lampjes ExperiaBOX
Geplaatst door - NA - aan 23 November 2007 12:32

Zilverkleurige KPN Experia Box (Siemens)

Afbeelding: aansluitingen en lampjes
Hieronder ziet u een afbeelding van de KPN Experia Box . Bovenaan kunt u zien hoe u de bekabeling dient aan te sluiten. Rechts daaronder wordt de betekenis van de lampjes uitgelegd. Links daarvan ziet u de gehele KPN Experia Box .

Tel1 en Tel2
Op deze aansluitingen kunt u een analoge telefoon, fax of antwoordapparaat aansluiten.

Lijn
Dit is de aansluiting waarop u de PHONE-uitgang van de splitter aansluit (de PHONE-uitgang is op de splitter gemarkeerd door een telefoon-teken).

ADSL
Hierop wordt het ADSL signaal vanuit de splitter aangesloten (gemarkeerd door 'MODEM' op de splitter). De KPN Experia Box is ook geschikt voor ADSL 2 en ADSL 2+.

Netwerkaansluitingen
Netwerk: 1,2,3,4. Dit zijn 10/100Mbit ethernetaansluitingen.

USB 2.0
Dit is een USB-aansluiting. Hierop kan een opslagapparaat (USB pen of USB Harddisk) of een printer worden aangesloten. De USB 2.0 aansluiting is compatibel met USB 1.1.

Adapter
Aansluiting voor de voeding (12 Volt gelijkspanning 1.5 A).

Herstelschakelaar
Deze dient gedurende minimaal 15 seconden met een puntig voorwerp worden ingedrukt. Hierna wordt de KPN Experia Box gereset naar fabriekinstellingen. Tevens wordt de KPN Experia Box automatisch ge-update naar de laatste software versie.

Antracietkleurige KPN Experia Box (SpeedTouch)

Betekenis LED's

LED

Kleur

Status

Betekenis

DRUKKNOP

NVT

NVT

Om een draadloze pc aan te melden (is standaard niet geconfigureerd)

POWER

Rood

Aan

De zelftest van het modem is niet geslaagd (POST), wijst op een defect modem

Groen

Aan

De modem is ingeschakeld en opgestart

Oranje

Aan

De modem staat in de BootP-fase

Uit

Uitgeschakeld

ETHERNET

Groen

Knipperend

Ethernet activiteit

Groen

Aan

Ethernet verbinding, geen activiteit

Uit

Geen ethernet verbinding

USB

Groen

Knipperend

USB activiteit

Groen

Aan

USB verbinding, geen activiteit

Uit

Geen USB verbinding

WLAN

Groen

Knipperend

Draadloze activiteit (WPA Encryptie)

Groen

Aan

Geen draadloze activiteit (WPA Encryptie)

Amber

Knipperend

Draadloze activiteit (WEP Encryptie)

Amber

Aan

Geen draadloze activiteit (WEP Encryptie)

Rood

Knipperend

Draadloze activiteit (geen beveiliging)

Rood

Aan

Geen draadloze activiteit (geen beveiliging)

Rood/groen

Afwisselend

Draadloze client registratie mode

Uit

WLAN uitgeschakeld

DSL (Line-sync)

Groen

Knipperend

Is bezig verbinding te maken met de KPN centrale. Er is nog geen line-sync.

Groen

Aan

Er is verbinding met de KPN centrale, de klant heeft line-sync

Uit

Er is geen verbinding met de KPN centrale, er is geen line-sync

INTERNET

Groen

Knipperend

Openstaande internetverbinding met Internet activiteit

Groen

Aan

Openstaande internetverbinding

Rood

Aan

De internetverbinding is niet tot stand gebracht

Uit

Geen internetverbinding

Voice

Groen

Knipperend

Er is VoIP activiteit

Groen

Aan

De VoIP dienst is actief

Uit

De VoIP dienst is niet actief

LED

Betekenis

A

Stroomtoevoer

Hier moet de stroomadapter worden ingeplugd.

B

Aan/uit knop

Met deze knop kan de modem aan/uit worden gezet.

C

USB

Om een PC via USB op het modem aan te sluiten (wordt niet door KPN) ondersteund.

D

Ethernet (RJ45)

Hier moet de netwerkkabel op worden aangesloten

E

DSL (Line-in RJ11)

Hier moet de telefoonkabel in die vanaf de splitter/isra komt.

F

PSTN

Deze poort wordt alleen bij InternetPlusBellen gebruikt. Hierop wordt de kabel aangesloten die komt vanaf het telefoonsymbooltje op de splitter.

G

Phone

Deze poorten worden alleen gebruikt bij InternetPlusBellen. Hier op word(en) de telefoon(s) aangesloten.

H

Reset

Door met een pen/potlood deze knop in te drukken kan de modem worden gereset.

(282 stemmen)