Kennisbank: Printers
Printer print niet echt zwart bij het printen van tekstdocumenten
Geplaatst door - NA - aan 10 December 2007 15:19
Bij kleuren printers wordt om zwart te kunnen printen vaak gebruik gemaakt van alleen de kleuren cardridge, buiten het feit dat dit niet een diep zwarte kleur oplevert kost dit een hoop kleuren inkt.
Om dit probleem te verhelpen kunt u het volgende doen:
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
WWW en Email kiest u voor printen.
Een grijs printer scherm zal zich nu openen.
Kies voor de knop "Eigenschappen"
een nieuw venster zal zich openen.
in het midden van dit venster staat "Kleur:" klik nu met de muis in het rondje wat voor grijstinten staat.
Klik vervolgens op "OK"
en klik nu op "Afdrukken"
 Uw email of webpagina zal nu in het zwart wit afgedrukt worden.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Om onder Open Office beter te kunnen printen maakt u een tekstdocument maar u kunt hier ook een foto in openen.
Ga vervolgens naar "Bestand"
                                "Afdrukken"
Kies in het nieuwe scherm voor "Eigenschappen"
kies dan het tabblad "apparaat"

U krijgt een scherm te zien met aan de linker kant  "Optie" met daaronder een wit scherm kies hier voor "Printout Mode"
Aan de rechterkant van het scherm verschijnen nu de volgende opties:

- Draft (color cartridge) = Lage kwaliteit gebruikt alleen de kleuren cartridge
- Draft grayscale (black cartridge) = Lage kwaliteit gebruikt alleen de zwarte cartridge
- Normal (color cartridge) = Normale kwaliteit gebruikt alleen de kleuren cartridge
- Normal grayscale (black cartridge) = Normale kwaliteit gebruikt alleen de zwarte cartridge
- High Quality (color cartridge) = Hoge kwaliteit gebruikt alleen de kleuren cartridge
- High Quality ( black cartridge) = Hoge kwaliteit gebruikt alleen de zwarte cartridge
- Photo (color cartridge on photo paper) = Foto kwaliteit op foto papier

Voor het printen van Brieven kunt u hier het beste kienzen voor "Normal grayscale", voor foto's kiest u het beste voor High quality. of als u ook fotopapier heeft  voor "Photo".
Het aanpassen van deze instellingen kan tot een beter print resultaat leiden, houd er echter rekening mee dat printen in hoge kwaliteit meer inkt zal gebruiken en uw cartridge dus eerder leeg zal zijn.

(118 stemmen)