Hoe kan ik de naam van een bestand wijzigen?
Geplaatst door - NA - aan 05 March 2007 15:09
Wanneer u de naam van een bestand wilt wijzigen, gaat u het desbetreffende bestand eerst selecteren, dat doet u als volgt:
  • Houd de Ctrl (control) toets ingedrukt. Deze vindt u links onder op uw toetsenbord.
  • Klik vervolgens op het bestand waarvan u de naam wilt wijzigen, terwijl u de ctrl-knop ingedrukt houdt.
  • Dit bestand is nu grijs.
  • Laat de ctrl-knop los.
Nu kunt u de naam van het bestand gaan wijzigen:
  • Klik op de knop 'Hernoemen', deze vindt u bij de oranje knoppen links op uw scherm.
  • U ziet de naam blauw geselecteerd op uw scherm: typ de nieuwe naam in, de oude naam wordt vanzelf overschreven (let er op dat u de punt en de laatste drie letters van het bestand niet verandert, deze geven het soort bestand aan).
  • Als u tevreden bent met de nieuwe naam: druk op de 'Hernoemen' knop rechts onder op uw scherm om de wijziging te bevestigen. Als u het bestand toch niet wilt hernoemen, klik dan op 'Annuleren'.

(86 stemmen)