openen van een *.tiff bestand
Geplaatst door - NA - aan 07 April 2010 10:43

Tagged Image File Format (TIFF) is een flexibele bestandsindeling voor opslag van beelden (o.a. foto’s). Het werd ontwikkeld door AldusCorporation om beelden op te slaan van scanners en fotobewerkingsprogramma’s, maar de extensie is momenteel onder de controle vanAdobe. Het formaat is flexibel en kan beelden met allerlei eigenschappen opslaan. Voor TIFF-bestanden bestaan verschillende, meestal zogenaamde lossless (verliesloze), compressiemethodes. Het LZW-algoritme is het meest bekend. Een nadeel is dat, door de grote flexibiliteit van TIFF, niet alle programma’s de vele smaken van TIFF kunnen lezen.

Een specifiek type TIFF is de geoTIFF, een rasterbeeld met gegevens over de geografische positie van het beeld. Bruikbaar voor o.a. CADen GIS.

Het openen van een *.tif bestand doet u als volgt:
* Open het mailtje en sla het bestand op onder de map "Computer/Bestanden/Documenten" onder de naam "test.tif"
* Open een nieuw document onder de knop "Maak"
* Klik bovenin op "Invoegen" en vervolgens op "Afbeelding" en dan "Uit Bestand"
* Open de map "Computer/Bestanden/Documenten" en selecteer "test.tif", klik op Openen.

Als het goed is ziet u hier een afbeelding. Deze afbeelding is het *.tif bestand dat u is toegestuurd.
(52 stemmen)